DOC zpet.gif (677 bytes)  Ezoterické služby    13

Přirozená víra 5

12 Výchova dívek

..
    Dnes přemýšlím o tom, jak bych se zachoval na místě těchto dívek:
    https://eroticke.sex-povidky.cz/Vychova-dievcat-v-napravnom-ustave  
    Je to fikce, nemusíme to brát vážně, ale posloužilo to jako podnět. Nedočetl jsem to, určitě to ve mně nevyvolalo erotické vzrušení, možná i proto, že jsem 18 let působil jako vychovatel a životní hodnoty řeším. Nepřizpůsobivé dívky se ocitly v nápravném zařízení, aby se zde napravily. Jaký je výsledek ideální formy nápravy? A kdo se tam dostane? Co je na počátku? Dívka, se kterou si rodina neví rady a která něco provedla, porušila zákon. Co provedla? Kradla? Brala drogy? Věnovala se prostituci? Žila na okraji společnosti? Měla jiné názory než rodiče a škola? Prodávala drogy? Skotačila eroticky na internetu? Co všechno ji mohlo přivést mezi narušené dívky? Vše shrnu do označení nepřizpůsobivá a problematická.
    A nyní výsledek? Jaký mají ideální profil dívky, které absolvovaly nápravné zařízení? Mají vyzrálé právní vědomí, odpovědnost, důvěru společnosti, jsou sexuálně zdrženlivé, pracovně spolehlivé, dobré manželky a matky? Spíš je zde riziko, že jsou většími deprivanty, než před profesionální nápravou. Možná je tam naučili strachu a drží se zpět. To by pak dávalo smysl.
    Problém s mládeží už trvá dost dlouho a tak jsme schopni ukázat, kde je problém. Také mne napadlo, právě dnes jsem si na Seznamu přečetl, že řemeslníci jsou velmi dobře placeni, protože je jich málo. Vím také, že mnoho mladých má snahu žít mimo společnost, nejen u nás a v Japonsku.
Jistě záleží na tom, co společnost mladým nabízí a jaké nabízí životní hodnoty. V televizi jen násilí a pak hrozba války. Není divu, že mladí mají snahu žít mimo společnost podle vlastních představ. Držím jim palce a jsem rád, že to nemusím řešit. Vnímám příznivé tendence a věřím, že se mladí prosadí.


.