DOC zpet.gif (677 bytes)  Ezoterické služby    14

Přirozená víra 5

13 Osvobozený svět

.
    Osvobozený proto, že dříve svobodný nebyl a svět protože se osvobození týká planety, přírody i lidstva. Pojmy svoboda a osvobození jsou uznávané, jde o to, jak a čím jsou naplněny, jak konečná svoboda vypadá. Starý svět vládl pomocí strachu a poslušnosti, konformity a likvidace všeho, co bylo mimo systém, odmítnutí všeho, co mohlo systém narušit. Jak to začalo? Podle Knihy Genesis člověk po stvoření žil v Ráji, kde měl hned z počátku blokování poznání, schopnost rozpoznat dobré a zlé a také sexualitu. Každý, kdo se snaží lidem tyto hodnoty zpřístupnit, plní roli hada svůdce. Bůh tedy člověka blokuje a jeho oponent se snaží člověka obohatit. Je zde ještě jedna nejasnost s tím Rájem, člověk byl stvořen proto, aby pracoval a přímo otročil, ne proto, aby se bez užitku povaloval v Ráji.
    Jak je to s osvobozením člověka? Člověka v jeho dřině nahrazují stroje, to je hlavní podmínka osvobození. Starý svět je založený na zisku, nadvýroba se řeší ničením ve válkách, ty také posilují strach a mění moc nad národy. Tedy války ne. Miliardáři sedí na penězích, které chybí jinde. Dát je lidem, zkrátit pracovní dobu a snížit daně. Když budou mít lidé peníze, čas, zdraví, lásku a štěstí, mohou se cítit svobodní. Ale není to všechno. Musí se zlepšení týkat všech, aby ustaly migrace za lepším životem. Potřebujeme také dobrou společenskou smlouvu, abychom věděli, že se máme dobře. Je také nutné vše dobré, hmotné i nehmotné, uchránit, ubránit.
    Své spisky nabízím již třicet let. A neuspěl jsem, byl jsem poučen, že společnost si žádné změny nepřeje. Myslím, že je změna, společnost potřebuje nové myšlenky. Má snahu si je sepsat sama podle svých potřeb. Nemyslím si, že by napsala program všeobecně přijatelný, uvidíme.
    A jak to je s osvobozením planety? Kosmický zákon zakazuje mocenské působení mezi planetami, na tom se také pracuje. Velkým problémem je ničení planety, znečištění, špatné hospodaření s vodou, úbytek vegetace, ohrožení animálních skupin, vyvolání zemětřesení, záplav a sucha. Pustíme se do nápravy jen co ničitelé ukončí svůj vliv.


.