DOC zpet.gif (677 bytes)  Ezoterické služby 07

Přirozená víra 6

6 Cikáni

.
Nějak mne přitahují Cikáni – Romové (Domové). Možná jsme měli nějaké Cikánské předky. Mám polocikánskou snachu, mám tedy osobní zkušenosti – a jsou dobré. Také jsem v Brně chodíval do Rómského muzea a za pány Holomkem a Zímou. V Ostravě jsem navštívil Inda Kumara a Brně naproti divadlu jejich kancelář. Podkal jsem v Kunštátě, v Liberci a v Andělce tři Rómky, líbily se mi, tak jsme dali řeč. Byly to osudové záležitosti, nemám v plánu je opakovat, ale zájem zůstává. Dnes mne cosi vede k psaní tohoto článku. Rád bych se vyjádřil k tomuto etniku. Cikánští baroni v Rumunsku mají velké bohatství, kadí do záchodových mís ze zlata a také kolem sebe mají zlata hodně. Rád bych věděl, zda baroni u nás, třeba v Brně mají také extra luxus. Cikány do Evropy přivedl Zarathustra jako své lidi, dal jim schopnosti zpěvu, hudby a tance, můžeme si je poslechnout na Youtube. Romské ženy mají také dar magie, věští, čtou z ruky a jsou schopné manipulace, tedy jak která.
Ta moje snacha měla snahu romské prostředí opustit, ale stejně si ponechala některé romské hodnoty. Když byla mladá a zdravá, obětavě prodávala, uklízela a upravovala byt, pak onemocněla jako její matka, ale dál se starala o svého manžela, našeho staršího syna. To oceňuji.
Romové se málo asimilují, zůstávají sami sví se svými hodnotami. To však působí zdravotní problémy, ženy mají postiženou DNA, mladé jsou zdravé a fešné, ale kolem čtyřicítky ztloustnou a mají nemoci. Napadá mne, že naše ženy na tom nejsou o moc lépe. Polovina starších žen má nadváhu.
Někdy před patnácti lety přišla ze západu kritika, že se k Romům chováme špatně. Několik romských rodin odešlo na západ, třeba až do Kanady, pak už se žádné stížnosti neobjevily. Jak pomoci? Každý má snahu realizovat své schopnosti, tak by si Romové a Romky mohli přivydělávat hudbou a tancem. Mohli by někde hrát a zpívat, aby si přivydělali a aby se o nich vědělo.
.