DOC zpet.gif (677 bytes)  Ezoterické služby

09

Přirozená víra 6

8 sebevražda

.Je mi velmi líto lidí, kteří řeší své problémy ukončením života. Neodsuzuji, ale lituji. Jsem si jist, kdyby měli ti odešlí možnost se vrátit, vrátili by se, jen kdyby měli aspoň malou naději. Soudím tak podle své zkušenosti s odchodem z diskuse. S nechutí a nesouhlasem jsem na protest opustil diskusi a vždycky jsem se tam opět vrátil. Jsem už poučený a když chci odejít tak musí být jiný důvod než nesouhlas a všechny ujistím, že se zase rád vrátím a že je mám rád. Když tedy máme problémy, řešíme nápravu, alternativu a vztahy. Sebevraždu až jako poslední řešení po ztrátě naděje.
Četl jsem, že je velký počet sebevražd seniorů, až dvě za tři dny. Asi se dostávají do neřešitelných situací, důvodem může být zlé zdraví, osamění, čekání na smrt a další obtíže. Mnohem více však lituji mladé lidi, kteří se rozhodli ukončit svůj život. Zajímaly by mne důvody, o příčinách se nepíše, tak se je domýšlím a snažím se poradit. Nedávno jsem napsal, že kdo si užívá erotiky a sexu, tak ten neřeší sebevraždu. Také Sigmund Freud dospěl k názoru, že psychické problémy pomáhá řešit sexualita. Ta také vylučuje osamění, protože sexík nefunguje bez dobrých vztahů.
Tak nějak obcházím ty vážnější příčiny, které to podle mne jsou? Velkým problémem pro mladé je odmítání společnosti. Stojí mimo společnost a hledají způsoby jak přežít. Odmítají současné hodnoty společnosti, ví, že nemohou společnost napravit, tak se o to ani nesnaží. Hledají alternativu. Dalším důvodem k sebevraždě je odmítání společnosti, ta jim nenabízí žádné životní hodnoty, než ty negativní. Možná mají nějaké zájmy nebo touhy, ale pro realizaci společnost od nich vyžaduje peníze, které nemají. Amíci to mají ještě horší, ti slabší se povalují ve městech po ulicích, berou drogy a kradou v obchodech, ti silnější zase kolem sebe střílejí po lidech, které ani neznají. A udělat pořádek si přišli k nám, šmírují soukromé počítače a hledají tam drogy, pedofilii a zbraně. Tak nás počítač a internet může dostat do vězení. Co dělat? Tak především se nesnažit svět napravit. Nemáme šanci. Kdo na to má a dostal šanci, ať se zapojí do dělby práce. Stát nám musí dát nějaké peníze, abychom mu je vrátili za zboží a služby. To znamená se smířit s tím, co máme. A spojit se s těmi, kteří jsou na tom stejně, se souvěrci se přežívá snáze. A pokud jde o sebevraždy, tak hlavní dispozici má každý v sobě.