DOC zpet.gif (677 bytes)  Ezoterické služby    12

Přirozená víra 5

11 Nedaří se

.
    Málokomu se trvale daří, je spokojený a v pohodě, motivovaný pro tvůrčí práci. Je to však pocit žádoucí a cílová snaha pro řešení problémů. Je to i v člověku samém. Někdo je v pohodě a problémy odsouvá na okraj svého vnímání, jiný je trvale nespokojený, ale i to má své příčiny. Zpravidla je to způsobeno trvalou flustrací bez nějaké kompenzase. I zde je bludný kruh.
    Velmi vážnou příčinou nespokojenosti je snaha člověka uplatnit se tam, kde být nemá, kam nepatří. Může jít o manipulaci, aby neplnil své úkoly a svůj životní úkol. Jde především o aktivitu ve skupině která mu není souzena nebo pro kterou nemá potřebné schopnosti. To se řeší odchodem a změnou aktivity. Kdo má životní úkol, měl by se mu věnovat a pak bude úspěšný.
    Člověk samotný může důvody svého neúspěchu hledat a najít. Může najít někdy s pomocí chyby ve svém jednání a napravit je. Může změnit zdravotní návyky nebo životosprávu, být aktivnější, udržovat přádek, více odpočívat.
    Nedaří se také kvůli lidem v okolí. Lidé v okolí mohou být přející a neproblémoví, mohou mít velké nároky nebo prosazovat jiné životní hodnoty. Je nutné se napojit na souvěrce a mít alespoň jednoho člověka se vzájemnou důvěrou, uznáním, bez výchovných snah u dospělých. Zdrojem spokojenosti může být také úspěch v nějaké tvůrčí aktivitě, sportu či jinde.
    Je zde i osud. Někdo je osudem veden, jiný vláčen, se říká. Každý máme osobní průvodce, ty nás chrání a inspirují a pak mají vliv osudové síly, ty rozhodují v naprosté většině důležitých rozhodnutí a řídí také vztahy. Nyní má také mnoho osob duchovní schopnosti, využívají je hlavně ve svůj prospěch. Mohou manipulovat, blokovat nebo i škodit. Jsou v pohodě, neprotestují, ale vše si pak prosadí svojí duchovní schopností. Často jejich úkolem je hlídat jinověrce. Řešením je minimalizovat vztah nebo odejít.
   .